Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KURANDA EMBRIYOLOJI MUCIZESI
Yazar Mesaj
alişiası Çevrimdışı
Posting Freak

Katılma Tarihi: Jan 2009
Rep Puanı: 0
KURANDA EMBRIYOLOJI MUCIZESI
İnsanın gelişimi hakkında Kuran'daki ifadelerin açıklanmasında yardımcı olmak benim için çok büyük bir zevk. Ben kesin olarak söylüyorum ki bu ifadeleri Hz. Muhammed (sav)'e Allah vermiştir, çünkü bu bilginin çoğu pek çok yüzyıl sonrasına kadar keşfedilmedi. Bu bana şunu kanıtlıyor ki, Hz. Muhammed (sav) Allah'ın elçisidir. (Prof. Keith L. Moore, Toronto Üniversitesi anatomi ve hücre biyolojisi profesörü, seçkin bir embriyolog ve pek çok tıp ders kitabının yazarı)

... İnsan embriyosunun geçirdiği evreler kompleks olduğundan -ki bunu gelişim sırasındaki sürekli değişim sürecine borçludur- Kuran ve sünnetteki deyimler kullanılarak yeni bir sınıflama sistemi önerilmiştir. Önerilen sistem basittir, çok kapsamlıdır ve günümüzdeki embriyolojik bilgiyle tam uyum halindedir. (Prof. Keith L. Moore, Toronto Üniversitesi anatomi ve hücre biyolojisi profesörü)

Son dört yıldır Kuran ve hadislerle ilgili yapılan yoğun çalışmalar sonucunda, insan embriyosunu bölümlere ayıran yeni bir sistem ortaya çıkmıştır ki, bu MS 7. yüzyılda kaydedildiği için çok şaşırtıcıdır... Kuran'daki açıklamalar MS 7. yüzyıldaki bilimsel bilgiye dayalı olamazlar... (Prof. Keith L. Moore, Toronto Üniversitesi anatomi ve hücre biyolojisi profesörü)

Kim Rahmanın hikmetlerle dolu ders olarak gönderdiği Kur’ân’ı göz ardı ederse,
Biz de ona bir şeytan sardırırız; artık o, ona arkadaş olur.
Ve Bu şeytanlar onları yoldan çıkarırlar,
ama onlar kendilerinin hâla doğru yolda olduklarını sanırlar.
(Bu Mesaj 09-22-2010 08:24 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : alişiası.)
09-22-2010 08:22 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
güle_asık Çevrimdışı
Senior Member

Katılma Tarihi: Jan 2010
Rep Puanı: 0
RE: KURANDA EMBRIYOLOJI MUCIZESI
teşekkürler... Allah razı olsun

NE GÜL OLMAK KOLAY NE BÜLBÜL
BÜLBÜL OLMAYI SEÇTİYSEN BİR ÖMÜR YANACAKSIN
GÜL OLMAYI SEÇTİYSEN BİR ÖMÜR SOLACAKSIN
09-22-2010 08:28 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Hamil’ul- Liva
Misafir

RE: KURANDA EMBRIYOLOJI MUCIZESI
Sonra nutfeyi alaka(embriyo)ya çevirdik, alaka(embriyo)yı bir çiğnemlik ete çevirdik, bir çiğnemlik eti kemiklere çevirdik, kemiklere et giydirdik; sonra onu bambaşka bir yaratık yaptık. Yaratanların en güzeli Allâh, ne yücedir!

Müminun Suresi/14. aye

İnsan en büyük Ayetlerden bir Ayet, Rabbimiz bizlere kendi varlığını birliğini yarattıklarındaki akıl sır almaz mucizeleri ile gösteriyor. Şükrenlillah

Konu için saolun
09-22-2010 08:31 AM
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu:YazarCevaplar:Görüntüleyenler:Son Mesaj
  KURANDA (Kanın Oksitlenmesi) Esadullah Galip 0 221 03-30-2009 07:27 PM
Son Mesaj: Esadullah Galip