Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
*Ramazan Ayı Günlük Duaları*
Yazar Mesaj
Ferec Çevrimdışı
Member

Katılma Tarihi: Jan 2009
Rep Puanı: 0
*Ramazan Ayı Günlük Duaları*

1. Günün Duaası

اليوم الاوّل : اَللّـهُمَّ اجْعَلْ صِيامي فيهِ صِيامَ الصّائِمينَ، وَقِيامي فيهِ قيامَ الْقائِمينَ، وَنَبِّهْني فيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغافِلينَ، وَهَبْ لى جُرْمي فيهِ يا اِلـهَ الْعالَمينَ، وَاعْفُ عَنّي يا عافِياً عَنْ الُْمجْرِمينَ .

"Allahummec'al siyamî fîhi siyam'es-saimîne ve qiyamî fîhi qiyam'el-qâimîne ve nebbihnî fîhi an nevmet'il-ğâfilîne ve heb lî curmî fîhi yâ ilâh'el-âlemine va'fu annî ya âfiyen an'il-mucrimîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey alemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affedici!

[Resim: 1099.jpg]
(Bu Mesaj 08-11-2010 03:23 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : Genç Zeynebiye.)
08-11-2010 10:30 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Ferec Çevrimdışı
Member

RE: *Ramazan Ayı Günlük Duaları*
2. Günün Duası

اليوم الثّاني : اَللّـهُمَّ قَرِّبْني فيهِ اِلى مَرْضاتِكَ، وَجَنِّبْني فيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَنَقِماتِكَ، وَوَفِّقْني فيهِ لِقِرآءَةِ ايـاتِكَ بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ.

"Allahumme qarribni fîhi ilâ merzâtike ve cennibnî fîhi min sehatike ve neqimatike ve vaffiqnî fîhi li-qirâeti âyâtike bi-rahmetike yâ erham'er-râhimîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır. Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi.

(Bu Mesaj 08-12-2010 11:42 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : Ferec.)
08-12-2010 11:41 AM
Ferec Çevrimdışı
Member

3. Günün Duası

اليوم الثّالث : اَللّـهُمَّ ارْزُقْني فيهِ الذِّهْنَ وَالتَّنْبيهَ، وَباعِدْني فيهِ مِنَ السَّفاهَةِ وَالَّتمْويهِ، وَاجْعَلْ لى نَصيباً مِنْ كُلِّ خَيْر تُنْزِلُ فيهِ، بِجُودِكَ يا اَجْوَدَ الاَْجْوَدينَ .

"Allahummerzuqnî fîh'iz-zihne ve't-tenbîh ve bâidnî fîhi min'es-sefâheti ve't-temvîh vec'al lî nasîben min kulli hayrin tunzilu fîhi, bi-cûdike yâ ecved'el ecvedîn. "

Anlamı: Allah'ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hâli ver; beni sefahet ve akılsızlıktan uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerti!

08-13-2010 04:43 PM
Ferec Çevrimdışı
Member

4. Günün Duası

"Allahumme qavvinî fîhi alâ iqâmeti emrike ve eziqnî fîhi halâvete zikrike ve evzi'nî fihi li edâi şukrike, bi-keremike vahfaznî fîhi bi-hıfzıke ve sitrike ya ebsar'an-nâzirîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde emrine uymak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni, bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın e örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretlisi!

08-14-2010 05:24 PM
Ferec Çevrimdışı
Member

5. Günün Duası

"Allahummecalnî fîhi min'el-musteğfirîne, vec'alnî fîhi min ibâdik'es-sâlihîn'el-qânitîne vec'alnî fîhi min evliyâike'el-muqarrabîne, bira'fetike yâ erham'er-râhimîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden Salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lütuf ve şefkatin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi!

08-16-2010 05:18 PM
Ferec Çevrimdışı
Member

6. Günün Duası

"Allahumme la tehzulnî fîhi li-tearruzi ma'siyetike, velâ tazribnî bi-siyâti nefimatik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet'ir-râğibîn"

Anlamı: Allah'ım! Sana karşı islediğim günahtan ötürü bu günden beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; -sonsuz- lütfun ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu!

08-16-2010 05:19 PM
Ferec Çevrimdışı
Member

7. Günün Duası

"Allahumme einnî fîhi alâ sıyamihi ve qiyamihi ve cennibnî fîhi min hefevatihi ve âsâmihi verzuqnî fîhi zikreke bi-devamihi, bi-tevfîqike ya hadiy'el-muzillîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için baba yardımcı ol; bu günün surçme ve günahlarından beri uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

08-17-2010 05:56 PM
Ferec Çevrimdışı
Member

8. Günün Duası

"Allahummerzuqnî fîhi rahmet'el-eytami ve it'am'et-taâmi ve ifşâ'es-selâmi ve suhbet'el-kirami bi-tavlike ya melce'el-amilîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde, öksüzlere merhamet etmeyi, -fakirlerin- karnını duyurmayı, karşıma çıkan herkese selam vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle; iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığınağı.

(Bu Mesaj 08-18-2010 05:14 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : Ferec.)
08-18-2010 05:14 PM
Ferec Çevrimdışı
Member

9. Günün Duası

"Allahummec'al lî fîhi nasîben min rahmetik'el-vâsiati, vehdinî fîhi li-berahinik'es-satiati, ve huz bi nâsiyetî ila merzatik'el-camiati, bi-mehebbetike ya emel'el-Muştaqîn"

Anlamı: Allah'ım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsiz bırakma; açık delil ve burhanlarını bana göster ve beni alıp en kuşatıcı hoşnutluğuna götür; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu!

08-19-2010 04:29 PM
Ferec Çevrimdışı
Member

10. Günün Duası

"Allahummec'alnî fîhi min'el-mutevekkilîne aleyke, vec'alnî fîhi min'el-faizîne ledeyke, vec'alnî fîhi min'el-muqarrabîne ileyke, bi-ihasnike ya ğayet'et-tâlibîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, senin katında saadete erenlerden ve sana yakınlaştırılanlardan kıl; ihsanınla ey isteyenlerin en büyük gayesi!

08-20-2010 06:00 PM
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu:YazarCevaplar:Görüntüleyenler:Son Mesaj
  Ramazan Suuru Hamil’ul- Liva 1 300 08-11-2010 02:34 PM
Son Mesaj: esire
  ramazan insanlığa açılmış ilahi bir kredidir esire 0 226 09-08-2009 11:36 AM
  Ramazan Ayının Faziletleri Ehlibeyt 2 385 09-08-2009 11:34 AM