Derecelendir
  • 1 Oylar - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hiçbir Şii, Velayet-i Fakih Karşıtı Değildir
Yazar Mesaj
Ehlibeyt
Misafir

Hiçbir Şii, Velayet-i Fakih Karşıtı Değildir
Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz, Zeynebiye'deki cuma hutbesinin ikinci kısmında fitne çıkararak Ehlibeyt dostlarını bölen çevrelere sert tepki gösterdi.
30/01/2010

[Resim: 74405.jpg]

Özgündüz, St. Petersburg'daki temaslarına da değindiği cuma hutbesinde, her yerde aynı gerekçelerle Ehlibeyt dostlarını bölen ve inananlara zarar veren anlayışa tepki gösterdi. Özgündüz şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta sonu Rusya'nın St. Petersburg şehrinde oradaki Ehlibeyt dostlarının konuğu olduk. Moskova'nın yaklaşık 700 km. kuzeybatısında bir şehir. St. Petersburg'da 500 bin ila 1 milyon arasıdan Azeri yaşıyor. Müslümanların nüfusu 2 milyona yakın. Oradaki kardeşlerinizin selam ve sevgilerini getirdim. İnşallah bundan sonra daha sıcak bir irtibat olacaktır. Oradaki kardeşlerimizle birtakım hususlarda mutabık kaldık. Umuyorum ki, bundan sonra güzel gelişmeler olacaktır.

Ancak, orada da gökyüzü aynı gökyüzü. Biri, diğerini vatan hainliğiyle, diğeri de zıddı velayet-i fakihlikle suçluyor. Nereye gidersek aynı dert! 1400 yıldır mezhep kavgasından çektik, şimdi de bu fitne!

Hiçbir Şii velayet-i fakih karşıtı değildir. Hepimiz bir fakihin fetvasına göre yaşamımızı şekillendiriyoruz. Onun fetvasına göre namaz kılıyor, yemek yiyor, evleniyoruz. Hangi fakihin olması noktasına gelince, herkes kime istiyorsa ona bağlanır. Ne demek zıddı velayet-i fakih?

Orada burada dedikodu yapmayın, gelin herkesin önünde tartılaşım. Allah bu derdi aramızdan kaldırsın!"

Zeynebiye.com
02-03-2010 09:14 AM
Alıntı Yaparak Cevapla
esire Çevrimdışı
Posting Freak

Katılma Tarihi: Sep 2009
Rep Puanı: 0
RE: Hiçbir Şii, Velayet-i Fakih Karşıtı Değildir
Allah razı olsun . Allah hacı ağamıza da uzun ömürler versin inş

"Yine akşam oldu
Kan kalbime doldu
Aylar geçip Allah
MUHARREM oldu
Başa kara salam
Ben sineme vuram
Sana gurban olam
HÜSEYN'İM ey vay
02-03-2010 02:33 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
müçteba Çevrimdışı
Posting Freak

Katılma Tarihi: Jan 2009
Rep Puanı: 2
Allah cümlemizi ıslah etsın ve bizlere birlik beraberlik nasip etsin inş

Bizim neyimiz varsa ''AŞURA''dandır...
[Resim: karbala___1429_by_aamran.jpg]
02-05-2010 02:08 PM
meşhedi Çevrimdışı
Junior Member
**

Katılma Tarihi: Apr 2010
bu güne kadar zeynebiyeliler ve onların değerli lideri hep bununla suçlandı!biraz mert olun bu konuyu kendileriyle konuşun...ben bir zeynebiyeli olarak kimseye düşman değilim;sadece aramıza fitneyi ekmeye çalışanlara düşmanım!..

VEFAYLA İNŞA EDİLDİ!ZEYNEB'E HİBE EDİLDİ!ZEYNEBİİ İNŞA İLE CEHALET İMHA EDİLDİ!
07-30-2010 07:52 PM
begiyatullah Çevrimdışı
özel üye =)

Katılma Tarihi: Jan 2009
Her şiinin bir müçhedi elbetteki var. Konu o değil ki. Konu velayeti fakih konusu.
Ve bu açıktır ki geneli zeynebiyede yaşayan şiiler olmak üzere velayeti fakihe karşı çıkan şiiler var.
Velayeti fakihe karşı çıkanlar olabilir (kendi haklı sebepleriyle) ama gelip velayeti fakihe karşı değilim demesinler lütfen...

[Resim: 24a4540d.jpg]
08-07-2010 05:20 PM
Web Sayfasını Ziyeret EdinTüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
İtimat Çevrimdışı
Senior Member

Katılma Tarihi: Dec 2008
Bizim velayet-i fakihimiz Vahid Horasanî'dir ve kimse de ağa Horasani'ye karşı değildir. Sizin velayet-i Fakih ten kastınız kim? Bir kişi mi velayet-i fakihtir acaba?
08-07-2010 06:04 PM
Web Sayfasını Ziyeret EdinTüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu:YazarCevaplar:Görüntüleyenler:Son Mesaj
  Hiçbir şey milli birliğimizden önemli olamaz Ehlibeyt 3 330 11-21-2009 10:44 PM
Son Mesaj: Ehlibeyt