alişiası  Posting Freak       Mesajlar: 873 Katılma Tarihi: Jan 2009 Rep Puanı: 0 | Ümmül Benin H.z Ebul Fazl'ın annesi "Ümmül Benin" Kerbela hadisesinde hayattaydı, fakat Kerbela'da bulunmuyordu.Medine'de bulunuyordu.Ona, Kerbela'da her dört oğlunun şehid oldukları haberini verdiler.Bu büyük kadın "Baki" mezarlığına geliyordu.Çocukları için ağıtlar okuyordu.Yazdıklarına göre bu kadının okuduğu ağıtlar öylesine yakıcıydı ki, oradan geçenler duyunca ağlıyorlardı.Hatta düşmanların en düşmanı oloan Mervan-ı Hakem bile ağlamıştır.
"Ümü'l Benin" okuduğu ağıtlarda kimi vakit tüm çocuklarını, kimi vakit de en güçlüsünü Abbas'ı dile getiriyordu.
Ebu'l Fazl Abbas gerek yaş bakımından ve gerekse ruhi ve cismi olgunluk bakımından çocuklarının en üstünüydü.Ben hatırımda kalan bir iki mersiyeyi sizler için söylüyeceğim,(genelde araplar mersiyeyi çok acıklı okurlar)Bu kadın, o iç yakıcı mersiyesinde şöyle okuyordu;
-Ey gören göz.Ey Kerbela'da bulunup o manzaraları gören göz, Ey benim aslan oğlum Ebul Fazl'ın önden ve diğer aslan oğullarımın da onun arkasından o alçak cemaata hamle ettiklerini gören kimselar, bana bir hikaye anlattılar, doğru mudur, yalan mıdır?bilmiyorum.Diyorlar ki, benim oğlumun kolları kesildiğinde, aziz oğlumun alnına bir demir direk vurmuşlar, acaba bu söz doğru mudur?!
Sonra şöyle diyor;
-Ebul Fezl!Aziz oğlum ben biliyorum, şayetkolların yanında olsaydı, dünyada seninle yüzyüze gelebilecek bir kişi olamazdı.Onların sana böyle bir cesarette bulunmaları, kollarının bedeninden kesilip ayrılmasındandı.
La havle vela kuvvete illa billahilaliyyil azim ve salllallahu ala Muhammedin ve alihit tahirin. Kim Rahmanın hikmetlerle dolu ders olarak gönderdiği Kur’ân’ı göz ardı ederse, Biz de ona bir şeytan sardırırız; artık o, ona arkadaş olur. Ve Bu şeytanlar onları yoldan çıkarırlar, ama onlar kendilerinin hâla doğru yolda olduklarını sanırlar. | |
| 11-24-2009 10:49 AM | |