Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kıtap tavsiye ediyoruz!!!
Yazar Mesaj
genç_zeynebiyeli Çevrimdışı
Super Moderator

Katılma Tarihi: May 2012
Rep Puanı: 1
RE: kıtap tavsiye ediyoruz!!!
O zaman sevgili genç zeynebiyeli kardeşlerim şimdi çok kaltieli bir kitabı paylaşıyorum sizinle.Her zaman yapabileceğimiz ve her yaptığımızda da sevabını sadece Allah ın bildiği sevapları anlatıyor.
Üstad Muhsin KIRAATİ EMR-İ MARUF NEHY-İ MÜNKER[/size]

Ay battı, subh açıldı, Zeyneb nevâya geldi..
Zehra dedi, "Huseyn vay!" alem sedâya geldi...
(Bu Mesaj 04-12-2009 05:49 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : genç_zeynebiyeli.)
04-12-2009 05:48 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
müçteba Çevrimdışı
Posting Freak

Katılma Tarihi: Jan 2009
Rep Puanı: 2
RE: kıtap tavsiye ediyoruz!!!
SEFILLER VICTOR HUGO

Victor Hugo, Sefiller romanını 1845 yılında yazmaya başlamıştır. Başlangıçta Sefaletler adını koymuş daha sonra Sefiller olarak değiştirmiştir. Toplumsal sefaletleri acı bir dille kınamış, siyaset ve dinle hiç ilgilenmemiştir. 1848’de tam anlamıyla siyasete atıldığı zaman, memleketinde süregelen yoksulluk meselesi kafasına sabit bir fikir olarak yerleşmiştir. Bunun etkisi Sefiller’de bütün ayrıntısı ile görülür. Victor Hugo fikirleri ile devrin otoritelerinin hışmına uğrayarak siyasi sürgünler listesine geçti. Bu sırada Sefiller’i tamamladı.

Victor Hugo, Sefiller romanını1862’de yayınlamıştır. Her biri beş yüz, altı yüz sayfalık dört büyük cilt tutan ve tarihî, siyasî, içtimaî ve felsefî bir çok yargı ve düşünceyi ihtiva eden bu roman on ciltlik tablar halinde basılmıştır. Paris tabı yedi bin nüsha olarak yayınlanmış ve iki günde bitmiştir. Bu da Victor Hugo’nun ve romanın ne kadar başarılı olduğunu göstermektedir. Sefiller’i bitirdiği gün Hugo; “ Dante şiirle bir cehennem yaptı, ben gerçekle bir cehennem yapmaya çalıştım.” demiştir.

Bizim neyimiz varsa ''AŞURA''dandır...
[Resim: karbala___1429_by_aamran.jpg]
04-14-2009 12:21 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu:YazarCevaplar:Görüntüleyenler:Son Mesaj
  KİTAP OKUMAYI SEVERMİSİN? Mücahide 8 919 05-09-2009 12:10 PM
Son Mesaj: A®F