Hamil’ul- Liva Misafir | EFENDİMİZE ŞİİRLER PEYGAMBER EFENDİMİZE ŞİİRLER herkes paylaşım yapabilir.
Sana; solgun, kurumuş benliğimle geliyorum. Efendim! Ümidi koydum da bir yanıma, Bir yanım harab! Yıkık bir yanım...Perişan! .. Ve zavallı... Ama bahar! Bahar, kış gibi...
Ötelerin ötesi, sana sesleniyorum!
Yalancı sevdaların ömre bedel soluklarından, Yalancı mecnunların ömre bedel ağıtlarından, Yalancı şarkıların ömre bedel notalarından, kutulup da...
Atıp bir köşeye hüzün hamalının yükünü, Ve kurtularak köşelerden! .. Geliyorum efendim! Bilerek geliyorum...
Ruhumu sıyırıp damlaların özünden birer birer, Beni yakan suyuna akmalıyım! ..
Bir toz bulutu Uhud'da... Bir örümcek... Bir güvercin... Bir şehit gibi uğrunda... Seni bir kez görmüş çocukluğumla! .. Kucaklasana efendim!
Sana geliyorum! ...
İçimi aldı götürdü korku seli... Üşüyorum güneşin bağrında... Şefaat eyle Nebi! Buz keseceğim Cehennem'in nârında...
Tereddütlerin Kârunu ben! Günahın uşağı... Yalanın cinneti! ..
Var mıdır rahmete ağıt yakan aranızda, ey insanlık ! ?
Al beni efendim! Güllerim sana... Ben sanayım artık... Al beni! Güllerim kurumasın! .. Solmadan içimdeki yalan laleler, Gülşenine al beni! Işığınla büyüt...
Geliyorum...
Geliyorum.
Gönü Dostu... | |
| 03-10-2009 09:08 AM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER Yıllar geçiyor ki, yâ MUHAMMED,
Aylar bize hep muharrem oldu!
Akşam ne güneşli bir geceydi...
Eyvah, o da leyl-i mâtem oldu! Âlem bugün üç yüz elli milyon
Mazlûma yaman bir âlem oldu!
Çiğnendi harîm-i pâki şer’in;
Nâmûsa yabancı mahrem oldu!
Beyninde öten çanın sesinden
Binlerce minâre ebkem oldu.
ALLAH için, ey Nebiyy-i mâsûm,
İslâm’ı bırakma böyle bîkes,
İslâm’ı bırakma böyle mazlûm.
Mehmet Akif Ersoy | |
| 03-10-2009 01:53 PM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER İzini bulduğumdan beri,
Yaramda dikeni acıtmayan güller bitmekte
Alnıma ateşi değdiren karanfil
Tövbelerimle küllenmekte!
Gel-gitler kalbimi yoklarken
Bir Yusuf lazım günah kuyuma şimdi
Nice yeminleri kuşanmışken
Çölüne yanan bir şiir lazım suyuna şimdi
İntihar kaynayan yürekleri dindirirken nazarın
Gözlerin gerek bana Efendim!
Geceye sarkan vakitlerde
Yıldızları değdiriyorum gözlerime
Âh’ına yanıyor gönlümün yetemediği
Ve ashabın iz bırakıyor yâdımda
Suyu bilmeyen yüreğim
Har kokuyor
Canı çekiliyor dudaklarımın
Kevserin gerek bana Efendim!
Kalem yazgısına düştüğünden beridir nun’un derdi
Sesinle cezbe tutulan tüm harfler
Yakıyor sırrı müşkül kalemi
Tek bir kelimen tercümanıysa arz-ı halimin,
Âb-ı hayat sözlerin gerek bana Efendim!
Saplanan firakların hançeri bir türlü öldürmüyor yüreğimi
Acılarımdan dökülen basiretsizliğime oluyor yanışım
Çerağını sırtında taşıyan bir kahır gibi,
Kara yaslara bürünüp yanmadan harında günahın,
Vurmadan son çığlığını kalbime İsrafil,
Yetim kalmadan can suyuna,
Vuslatın gerek bana Efendim!
Gönül Dostu... | |
| 03-11-2009 09:55 AM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER Güllere vurgunum
Güllere vurgunum güllere sevdalı, Bana güller derin kırmızı güller verin Kan rengi hüzünlü şehit edalı, Bana güller derin kırmızı güller verin
Güller ağlar bana bu derdi güller anlar Bana güllerimi güllerimi verin
Gül yüzlü şehadet gülleri derin, Gül kokulu yâre, yâre gönderin Ölsem ölsem yine dirilsem derim, Bana güller derin kırmızı güller verin
Gün olur yaprağı düşer güllerin, Bu can ten evinden çıkar giderim Sevdam güle döner ben de gülerim, Bana güller derin kırmızı güller verin
Mustafa Demirci | |
| 03-12-2009 09:11 AM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER EFENDİM...
Sen Ahmedî, Mahmudû, MUHAMMED namlı Nebî! Sen âlemi yaratan Yüce Hakk’ın Habîbi... Sen cesede cân olan sen kalplerin tabîbi... Mahkeme-i Kübrâ’da himmet eyle EFENDİM!
Sen atının altında hilalin nal olduğu Sen yılların küfrünün önünde lâl olduğu Sen Hakk’ın mesajının onda irsal olduğu Mâdele-i Ulyâ’da himmet eyle EFENDİM!
Sen Kitab-ı Mübîn’in mübelliğ tercümanı Sen; onunla bildiğim Kur’an’ı ne îmanı Sen; aşıkları aşkı, gönüllerin sultanı Nefsî!denilen yerde, himmet eyle EFENDİM!
Sen; şems-i kevn-i mekân,mazharı levlâke kul Sen; Hakk’dan mesaj alıp bize getiren Rasûl Sen; bizlere öğreten, âdab, erkân ve usûl! Hel mim mezîd! denirken himmet eyle EFENDİM!
Sen; bizlere acıyıp; Miraçtan dönen yere Sen; gönüllere neşe, sürmesin gözlere, Sen; Pişdâr-ı pürşüvâ; vasıl eden makbere! El firak!denen yerde; himmet eyle EFENDİM!
Sen; Kur’an’la Sünneti, miras kılan bizlere... Sen; şefaat-i uzmâsı derman olan dizlere... Sen; gönüllere şifa, sürmesin Sen gözlere Bu günahkâr mücrime himmet eyle EFENDİM! | |
| 03-13-2009 09:47 AM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER BEN SENI COK GÖRMEK ISTEDIM
Ben seni cok görmek istedim Ömürümü ugruna vermek istedim Can kurban dedim Inan buna canim feda etmek istedim
Gözlerin sürmeli derler Hep seni anlatip güzelligini söylerler Ben seni gözlerimde hep hayel ettim O güzelligini tarifi mümkünü yok derler
Bastigin ayagin tozunu aradim Bir yerde izi yokmu diye haykirdim Gelen yolculara bakindim kaldim Sen yoktun ya RESÜLÜM
Uzaktan kokunu aradim Yüregimde derin askini hissettim Mekke medine yollarini hayel ettim Burcu ,burcu kokan kokunu sarhos gibi hissettim
Sen gelmedin ya Resülüm Hasret biraktin habibullah Can damarim atmiyor sanki Atsada ne kiymeti var yasiyorum sensizligi. | |
| 03-16-2009 02:54 PM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER CAN MUHAMMED
İstemem ben inci güher, Gönül gözüm seni ister, Söyleyelim hep beraber, MUHAMMEDim, can MUHAMMED.
Sünnetinden aldık ilham, Uzak düştü bize haram, Getirelim salat, selam, MUHAMMEDim, can MUHAMMED.
Rahmet oldun alemlere, Nurun doldu gönüllüre, Rehber oldun alimlere, MUHAMMEDim, can MUHAMMED.
Kevser sana oldu şarab, Senden uzak kullar harab, Bizi yoldaş eyle ya Rab, MUHAMMEDim, can MUHAMMED.
Dermani'yim yok imkanım, Cennet olsun tek mekanım, Kalbimdeki hep yakanım MUHAMMEDim, can MUHAMMED.
Ali KAYBAL | |
| 03-18-2009 09:24 AM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER Gönüller hasretle anmaya başlar Adını duyunca Ya RESULALLAH.
Sel olur duygular akmaya başlar Aşkınla yürekler yanmaya başlar Gönüller hasretle anmaya başlar Adını duyunca Ya RESULALLAH.
Titrer bu bedenim,titrer bu canım Coşkuya kapılır damarda kanım Hep aydınlık olur, dört bir yanım Adını duyunca Ya RESULALLAH.
Gönlüm mesut oldu,hazza ulaştı Kışa dönen bahtım, yaza ulaştı Zikrinle ekinim, gelişti, dize ulaştı Adını duyunca Ya RESULALLAH.
Abdurrahman TÜMER | |
| 03-19-2009 01:12 PM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER Dinleyen sözünde bulur Hidayet ya ResulALLAH İzleyen, izinde bulur Saadet Ya ResulALLAH
Sana aşık olan canlar Aşkın anlamını anlar Lütfedersen bulur “an”lar Bereket ya ResulALLAH
Seninle ey eşsiz nimet Hayatımız olur cennet Her duamız bulur elbet İcabet ya ResulALLAH
Vücudun ey rahmet insan Bizlere en büyük ihsan Senle buldu kevn u mekan Şerafet ya ResulALLAH
Seninle bulduk biz değer Sensiz oluruz biz heder Aşkınla asan olur her Musibet ya ResulALLAH
Hem beşirsin, hem de nezir Dilimizde medhin zikir Her bakışın bizlere bir Bişaret ya ResulALLAH
Bizlere nurlu sünnetin Hem ilim hem de hikmetin Kur’an’ın ve Ehlibeyt’in Emanet ya ResulALLAH | |
| 03-23-2009 09:07 AM | |
Hamil’ul- Liva Misafir | RE: EFENDİMİZE ŞİİRLER Sen gideli asırlar oldu Ufkumuza Hasret doğdu Sensiz dünya zulümle doldu Ya Ahmed Ya MUHAMMED.
Hasretin dost oldu bize Yolumuzu göstersin namaz ile Kur'an ile Sarhoş oldu kalplerimiz aşkın ile Ya Ahmed Ya MUHAMMED.
Senki güllerin efendisi Yedi cihan perveri Kalplerimizin sultanı Ya Ahmed Ya MUHAMMED.
Aradım seni gündüz gece Sonunda buldum ibadet ile Kalbim doldu huzur ile Ya Ahmed Ya MUHAMMED.
Şerli yoldan kurtarıcımız Hak yolunda rehberimiz Mahşer gününde şefaatcimiz ol Ya Ahmed Ya MUHAMMED.
Ahmet ÖRÜN | |
| 03-24-2009 09:13 AM | |